87/1/18
2:38 ع
از رفیقان پیامبر در بهشت
امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس این صلوات را بر رسول خدا صلى الله علیه و آله - فرستد، گناهانش محو مى گردد و بر دشمنانش پیروز شود و روزى او زیاد گردد و در بهشت از رفقاى حضرت ختمى مرتبت محمد - صلى الله علیه و آله خواهد بود.
اللهم صل على محمد و آل محمد حتى لا یبقى صلوة اللهم بارک على محمد و آل محمد حتى لا یبقى برکة اللهم و سلم على محمد و آل محمد حتى لا یبقى سلام و ارحم محمدا حتى لا یبقى رحمة .
عمل دیگر
سید در اقبال و مصباح الزایر به سند از پیغمبر - صلى الله علیه و آله - روایت کرده هر کس شب هفتم رجب چهار رکعت نماز بخواند با حمد یک بار و توحید و معوذتین سه بار و پس از فراغ ده بار صلوات بر پیغمبر صلى الله علیه و آله - فرستد و ده بار تسبیح بخواند، خدایش زیر عرش جاى دهد، تا فرموده و از دنیا نرود تا جایش را در بهشت بیند .
عمل دیگر: و در آن دو از پیغمبر - صلى الله علیه و آله - آورده که هر کس شب نیمه شعبان خوب خود را طاهر کند و دو جامه پاکیزه پوشد نماز عشاء را بخواند و آن گاه دو رکعت نماز بخواند، در رکعت یکم حمد و سه آیه از اول سوره بقره و آیة الکرسى و سه آیه آخر آن ، و در دوم حمد یک بار و معوذتین هفت بار و توحید هفت بار و سلام گوید و پس از آن چهار رکعت نماز بخواند و در رکعت یکم یس و در دوم حم دخان در سوم الم سجده در چهارم تبارک و آن گاه صد رکعت نماز بخواند، در هر رکعت یک بار حمد و ده بار توحید خدا سه حاجتش را روا کند یا در دنیا و یا در آخرت و آن گاه اگر از خدا خواهد که همان شب من را خواب بیند مى بیند.
به یمن برکت توست !
مردى از بازار ماهى خرید، آن را به خانه آورد، و به زن خود داد. آنها آتشى روشن نمودند و ماهى را در میان آتش انداختند تا کباب شود؛ اما آتش به ماهى اثر نکرد و ذره اى از ماهى نسوخت . مرد و زن هر دو متعجب شدند و در حیرت فرو ماندند. آن مرد، ماهى را خدمت پیامبر (ص ) آورد و ماجراى آن را نقل نمود.
حضرت (ص ) به آن ماهى خطاب کرده و فرمودند: چرا آتش در تو اثر نمى کند و تو را نمى سوزاند؟!
به قدرت کامله الهى ، آن ماهى به سخن آمده و گفت : یا رسول الله ! از برکت شما و آل شماست که آتش مرا نمى سوزاند؛ زیرا من در فلان دریا بودم ، روزى کشتیى از آن دریا مى گذشت ، شخصى در آن کشتیى بود که بر تو و اهل بیت تو صلوات مى فرستاد، من نیز به تبعیت از او، به تو و اهل بیت صلوات فرستادم ، ندایى به من رسید که :
اى ماهى ! جسد تو بر آتش حرام شد و به برکت محمد و اهل بیت او، آتش در تو بى تاءثیر است !
دعا قبل از طلوع خورشید
امام عسگرى (ع ) قبل از طلوع خورشید این دعا را مى خواند: اى اولى که قبل از او اولى نیست ، و اى آخرى که غیر او آخرى نیست ، اى قیومى که انتهایى براى قدمتش نیست ، اى عزیزى که براى عزتش انقطاعى نیست ، اى چیره و قادرى که در سلطنتش ضعفى نیست ، اى کریمى که نعمتش دایمى است . در پیشگاه تو نیازهایم را تقدیم مى دارم و مى خواهم که بر محمد و اهل بیتش علیه السلام درود فرستى.
تزویج حورالعین
از امیر المؤ منین على - علیه السلام - روایت شده است که :
وقتى بنده از نماز فارغ مى شود، باید بر رسول خدا - صلى الله علیه و آله - صلوات بفرستد. از خدا سؤ ال نماید بهشت را، و پناه برد به خدا از آتش و سؤ ال نماید که به حور عین تزویج نماید؛ زیرا هر کس بر رسول خدا - صلى الله علیه و آله - صلوات بفرستد، دعاى او بالا مى رود و هر که از خدا بهشت را بخواهد، بهشت مى گوید:
خداوندا! عطا کن به بنده خودت ، از آن چه به تو پناه برد از آن . و چون حوریان را از خدا بخواهد، آنها مى گویند که : خدایا! عطا کن بنده خودت را، آن چه را خواست .
محافظت از آتش دوزخ
امام صادق - علیه السلام - فرمودند:
هر که بعد از نماز صبح پیش از آن که تکلم کند بگوید: رب صل على محمد و اهل بیته ؛ پروردگارا! رحمت فرست بر محمد و اهل بیت او. حق تعالى روى او را از آتش جهنم نگاه دارد.
شفاعت هزار پیامبر
از رسول اکرم - صلى الله علیه و آله - نقل شده :
هر که در شب جمعه ، دو رکعت نماز به جاى آورد و در هر رکعت ، بعد از حمد ده مرتبه آیة الکرسى ، و بیست و پنج مرتبه قل هو الله احد بخواند؛ و بعد از نماز، هزار مرتبه بگوید: اللهم صل على النبى الامى و آله .
حق تعالى شفاعت هزار پیغمبر به او عطا فرماید، و ثواب ده حج و ده عمره براى او بنویسد، و قصرى در بهشت به او عطا فرماید، که از بزرگ ترین شهرهاى دنیا وسیع تر باشد.
روز قیامت شفیع توام
مردى از اهل مرو گفت :
من ، در صلوات فرستادن بر سید کاینات و خلاصه موجودات - علیه و آله افضل الصلوات - سستى مى ورزیدم ؛ و در آن باب ، اهتمام نکرده ، تغافل مى نمودم ؛ تا آن که شبى آن حضرت را خواب دیدم ، و به من هیچ التفات نفرمود؛ بلکه از هر جانب که مى رفتم اعراض مى نمود، چنان که گویا از من ناخشنود بود.
من عرض رسانیدم که : یا رسول الله ! چرا به نظر التفات در من نمى نگرى ، و روى مبارک از من مى گردانى ؟
فرمود: من تو را نمى شناسم ؛ به تو، چه التفات کنم ؟
عرض کردم : من ، یکى از امت شمایم ، و از علماء شنیده ام که پیغمبران امت خود را بهتر مى شناسد، از پدر، فرزند خود را.
فرمود: معرفت من نسبت به امتم ، به قدر فرستادن صلوات ایشان است بر من . و چون تو من را به صلوات یاد نمى کنى ، من چگونه تو را بشناسم و به چه صورت ، از تو خشنود باشم ؟
من از خواب بیدار شدم ، و بر خود لازم گردانیدم ، که هر روز صد بار صلوات فرستم ، و حق تعالى من را توفیق قیام آن عطا نمود. و بعد از مدتى ، باز آن حضرت را در خواب دیدم ، و به من التفات بسیار نموده ، فرمود: اکنون تو را مى شناسم ، و از تو خشنودم ، و روز قیامت ، شفیع تو خواهم بود.
شفاعت پیامبر در روز قیامت
رسول خدا - صلى الله علیه و آله - فرمود:
کسى که بگوید: اللهم صل على محمد و على آل محمد کما صلیت على ابراهیم و على آل ابراهیم ، و بارک على محمد و على آل محمد کما بارکت على ابراهیم ، و ترحم على محمد و على آل محمد کما ترحمت على ابراهیم و على آل ابراهیم شهدت له یوم القیامة بالشهادة و شفعت له ؛
بار خدایا! بر محمد و آل محمد - صلى الله علیه و آله - صلوات و درود فرست چنان که بر ابراهیم و آل ابراهیم - علیه السلام - فرستادى ، و بر محمد و آل محمد - صلى الله علیه و آله - رحم کن ، چنان که بر ابراهیم و آل ابراهیم - علیه السلام - رحم کردى ؛ من در روز قیامت براى او شهادت مى دهم و از او شفاعت مى کنم .
نور بالاى صراط
از پیغمبر گرامى اسلام - صلى الله علیه و آله - روایت شده است که :
اءکثروا الصلوة على فان الصلوة على نور فى القبر و نور على صراط و نور فى الجنة ؛
بر من بسیار درود بفرستید؛ چرا که درود فرستادن بر من ، براى درود فرستنده نورى است در قبر و نورى است بالاى صراط و نورى است در بهشت .
نورى در صراط
رسول خدا - صلى الله علیه و آله - فرمودند:
الصلاة على نور على الصراط ? درود فرستادن بر من ، نورى است بر روى صراط
راهنماى عبور از صراط
از عبدالله بن سمره روایت است که :
روزى رسول خدا - صلى الله علیه و آله - از حجره طاهره بیرون آمد و فرمود: شب گذشته ، عجب خوابى عجیب دیدم . مردى از امت خود را دیدم که از صراط مى گذشت و هر لحظه مى لرزید، و در هر قدم مى لغزید. پس دیدم که صلواتى بر من فرستاده بود، آمد و دست او را گرفت ، و به سلامت او را از صراط گذرانید.
افضل اعمال در قیامت
امام صادق - علیه السلام - فرمود:
ما من عمل افضل یوم القیمة من الصلوة على محمد و آل محمد ؛
در قیامت هیچ عملى برتر و گرامى تر از صلوات بر محمد و آل او نیست .
ذخیره شدن صلوات براى قیامت
هر مؤ منى ، پنج ملک موکل دارد:
یکى ؛ در پیش روى او که شیطان را از او دور مى گرداند.
دوم ؛ در عقب سر او، که آفات آسمان را از او باز مى دارد.
سوم ؛ در طرف راست او، که حسنات او را مى نویسد.
چهارم ؛ در طرف چپ او که سیئات او را مى نویسد.
پنجم ؛ در ناصیه او که او را حافظ مى گویند و هر صلواتى که آن مؤ من در شب مى فرستد، آن ملک او را نگاه مى دارد، تا به وقت طلوع آفتاب ؛ و در آن وقت مى رود، و باز به جهت حفظ صلوات روز مى آید. و رفتن آن فرشته براى آن است که مى رود به نزد مرقد مطهر سید کاینات - علیه و آله الصلوات - و در برابر قبر او مى ایستد، و مى گوید: السلام علیک یا رسول الله ، فلان بن فلان ، در این شب یا در این روز، بر تو چندین صلوات فرستاد.
حق سبحانه و تعالى مى فرماید: بر آن بنده باد صلوات .
و مى فرماید: من صلوات آن بنده را در ابر سفید نورانى گذاشته ، در رکنى از ارکان عرش بسپارند؛ و آن صلوات ، در حجاب عزت محفوظ مى ماند، تا روز قیامت . پس وقتى که عمل بنده را مى سنجند، حق تعالى مى فرماید که آن صلوات را بیاورند و در کفه حسنات آن بنده بگذارند تا سنگین شود.
زیر عرش الهى
از پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم روایت شده است که فرمودند:
سه کس در روز رستاخیز آن روزى که سایه اى جز سایه خداوند نخواهد بود در زیر عرش الهى خواهند بود.
عرض شد: یا رسول الله ! آنها چه کسانى هستند؟
فرمود: آن کس که اندوه غمزده اى از امت مرا بر طرف سازد و کسى که سنت مرا زنده نماید و آن کس که فراوان بر من درود فرستد.
سنگین ترین عمل در قیامت
امام باقر - علیه السلام - و امام صادق - علیه السلام - فرمودند:
اءثقل ما یوضع فى المیزان یوم القیامة الصلاة على محمد و على اءهل بیته ؛
سنگین ترین عملى که روز قیامت در ترازوى (اعمال ) گذاشته مى شود، درود بر محمد و اهل بیت اوست .
نزدیک ترین افراد به پیامبر در قیامت
رسول اکرم - صلى الله علیه و آله - فرمود:
ان اءولى الناس بى یوم القیامة اءکثرهم على صلاة ؛
نزدیک ترین شخص به من در فرداى قیامت کسى است که صلوات بیشترى بر من فرستاده باشد.
برای استفاده ار موضوعات بلاگ از قسمت : فهرست موضوعی یادداشت ها : بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کرده و سپس در بالای صفحه ی باز شده بر روی آرشیو شده ها کلیک کنید.